Shkencëtarët thonë se pajisjet e njohura të duhanit me ngrohje mund të shkaktojnë të njëjtin dëm në qelizat e mushkërive si cigaret tradicionale.

“Vape” shkakton dëmtimin e rrugëve të frymëmarrjes te njerëzit me emfizemë, bronkit dhe kancer të mushkërive.

Studiuesit australianë zbuluan se grimcat që dalin nga pajisjet me ngrohje si IQOS dëmtojnë qelizat e mushkërive që mbrojnë rrugët e frymëmarrjes, në mënyrë të ngjashme me tymin e cigares.

Cigaret elektronike përmbajnë një formë të lëngshme nikotine që nxehet në avull për t’u thithur, duke shmangur dëmin e shkaktuar nga tymi i duhanit. Produktet e duhanit me ngrohje si IQOS tregtohen si më të sigurta se cigaret sepse duhani nuk digjet, gjë që prodhon tym që përmban shumë kimikate të dëmshme.

Ky produkt është kthyer në trend edhe në Shqipëri.