Prezenca e OSBE në Shqipëri ka reaguar një ditë para mbledhjes së komisionit të reformës zgjedhore, e cila është parashikuar të mbahet në orën 11:00.

OSBE u bën thirrje deputetëve të kontribuojnë për një proces parlamentar të qetë e funksional.

Sipas tyre punimet e papenguara dhe dialogu konstruktiv në komisione janë thelbësore, ndërsa theksuan se përkushtimi për reformën zgjedhore mbetet i fortë.

“Çmojmë partneritetin tonë me Kuvendin e Shqipërisë! U bëjmë thirrje të gjithë deputetëve të kontribuojnë për një proces parlamentar të qetë e funksional. Punimet e papenguara dhe dialogu konstruktiv në komisione janë thelbësore. Përkushtimi ynë për një reformë zgjedhore gjithëpërfshirëse dhe në kohë mbetet i fortë. Angazhimi pozitiv i të gjithëve është vendimtar për të pasur sukses” thuhet në reagimin e OSBE.