Këtë të hënë mbushen plot 146 vjet nga fillimi i organizimit dhe themelimit të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, që u mbajt më 10 qershor të vitit 1878.

Andaj, duke kujtuar breza të tërë që u sakrifikuan për liri dhe bashkim kombëtar, sot u themelua Lidhja e Re e Prizrenit (L.LRP)

L.LRP do të regjistrohet si lëvizje legale politike në Kosovë, me seli në Prizren.