Zbulohen detaje të reja lidhur me operacionin në Europë. Sipas burimeve, bëhet fjalë për goditjen e një grupi shqiptaro-italian të trafikut ndërkombëtar të drogës.

Operacioni ka nisur në orën 04.00 të mëngjesit dhe në Itali është zhvilluar në disa shtete europiane, por kryesisht në Itali.

Hetimi ka nisur në vitin 2019 dhe ka të bëjë me trafikun e drogës nga Shqipëria në Itali përmes anijeve që zbarkonin në Brindisi dhe nga Holanda përmes automjeteve me fund të dyfishtë.