Katër emigrantë në një skaf u mbytën kur kontrabandistët i hodhën në det pak metra larg një plazhi në Cadiz, në jug të Spanjës. Në skaf ndodheshin 27 emigrantë të paligjshëm, nga të cilët 23 u shpëtuan.

Videot e transmetuara nga mediat spanjolle tregojnë një skaf të zi me fryrje që qarkullon në një distancë të shkurtër nga plazhi dhe trafikantët që hedhin emigrantët në det, disa prej të cilëve po luftojnë dëshpërimisht për të qëndruar në det. Dëshmitarët okularë nxituan për të ndihmuar teksa fryrësja u largua me shpejtësi.

Tetë emigrantë të tjerë u braktisën nga trafikantët në një plazh tjetër, që ndodhet më në jug, në zonën e Tsiklana. Tre prej tyre u shtruan në spital me simptoma të hipotermisë.