Ditën e sotme, Ministria e Shëndetësisë së Hamasit, se ka njoftuar 23,084 njerëz, janë ekzekutuar në Rripin e Gazës, që nga fillimi i operacioneve ushtarake të Izraelit si hakmarrje ndaj sulmeve të grupit militant palestinez Hamas më 7 tetor.

Në 24 orët e fundit, janë vrarë 249 palestinezë dhe 510 janë plagosur.

Ndërkohë, 58.926 persona janë plagosur që nga fillimi i luftës.

Shumica e viktimave janë fëmijë dhe gra.