Një burrë rus u dënua për diskreditim të forcave të armatosura me dy vjet në një koloni penale, pasi vajza e tij vizatoi një fotografi kundër luftës në shkollë, një rus, ka thënë grupi i të drejtave OVD-Info.

Megjithatë, një zëdhënës i gjykatës tha se Alexei Moskalyov i kishte shpëtuar arrestit shtëpiak gjatë natës dhe vendndodhja e tij nuk dihej.

“I akuzuari, Moskalyov, nuk ishte i pranishëm për dënimin sepse mbrëmë ai u arratis nga arresti shtëpiak”, tha zëdhënësi në një video.

Ndërsa Moskalyov u dënua për komentet që ai kishte postuar në internet në lidhje me luftën në Ukrainë, hetimi filloi pasi Masha, 12 vjeç, vizatoi një fotografi prillin e kaluar ku shiheshin raketat ruse mbi një nënë dhe fëmijë ukrainase, duke bërë që kreu i shkollës të telefononte policia.

Moskalyov ishte ndarë nga Masha që kur u vendos në arrest shtëpiak në fillim të këtij muaji dhe ajo u transferua në një shtëpi fëmijësh.