Aktori dhe autori i njohur hollivudian Richard Romanus ka vdekur në moshën 80-vjeçare. Romanus jetoi në Skiathos vitet e fundit, duke krijuar një miqësi të ngushtë me banorët e ishullit.

Skiathos ishte për të një frymëzim për të shkruar librat e tij dhe dy vjet më parë u shpall qytetar nderi së bashku me bashkëshorten e tij. Për disa vite ai shkroi artikuj për skiathoslife.gr, i cili gjithashtu njoftoi vdekjen e tij.

Ndër të tjera, Richard Romanus luajti në Mean Streets të Martin Scorsese dhe dha zërin e tij për filmat e animuar të Ralph Bakshit Wizards dhe Hey Good Lookin.

Ai luajti Richard LaPena, ish-burrin e Jennifer Melfit, në tre episode të “The Sopranos” nga viti 1999 deri në 2002. Në vitin 1999, ai shkroi filmin e Krishtlindjeve “If You Believe” me gruan e tij, i cili u nominua për Çmimin e Skenarëve Guild, për skenarin më të mirë origjinal.

Me origjinë libaneze, ai lindi në Bar, Vermont, jetoi në West Hartford, Connecticut dhe u diplomua në Universitetin Xavier në vitin 1964 me një diplomë në filozofi përpara se të studionte për aktrim me Lee Strasberg në Actors Studio në Nju Jork.

Në vitin 2011 botoi kujtimet e tij Akti III (Botimet Aiora, Botimet Athinë dhe Armida, Nikosia) dhe romanin e tij të parë Chrysalida (Botimet Armida). Një vit më vonë, Akti III u përfshi në listën e ngushtë për Çmimin Ndërkombëtar të Librit Rubery.