Emri latin Triticum Aestivum L, është i barit të grurit para se të krijoj grurin. Është përdorur gjerësisht nga industria farmaceutike pasi është një nga ushqimet më alkalinë më të lartë dhe është e njohur gjerësisht për veprimin e saj të pastrimit, vetitë detoksifikuese, kapacitetin e rigjenerimit të qelizave dhe asimilimin nga të gjitha organizmat raporton Shëndeti.
Përbërësi kryesor i grurit është klorofili (deri në 70%), i cili, ndonëse i nxjerrë nga shumë bimë, është në formën më të mirë , pasi përmban mbi 100 elemente thelbësore për trupin e njeriut pa asnjë toksicitet në çdo sasi, ndryshe nga gjethet e bimëve dhe pemëve të ndryshme.
Sasia e madhe e klorofilit që përmban oksigonon dhe rinovon trupin, rigjeneron indet dhe gjakun.
Ka karakteristika të admirueshme të tilla si:
• Është një burim i pasur vitaminash A, E, K, C, B6 dhe B12, minerale, aminoacide, enzime dhe kalcium.
• Përmbajnë nivele të larta të vitaminës C dhe E, si dhe acide yndyrore esenciale, omega-3, 6 dhe 9 që ndihmojnë në parandalimin e sëmundjeve të zemrës dhe sëmundjeve të tjera.
• Është një nga burimet më të rëndësishme të klorofilit me vetitë e forta antioksidues që parandalojnë veprimin destruktiv të radikalëve të lirë.
• Ka një përmbajtje të lartë të fibrave që rrit tretjen dhe pastron zorrët.
• Siguron trupit aminoacide esenciale të nevojshme për rritjen dhe rigjenerimin.
• Është i vetmi produkt që njeriu e di për të pastruar trupin nga metalet e rënda, qelizat e vdekura, toksina që grumbullohen në poret e zorrës së trashë për vite me radhë.
• Përmban dyfishin e sasisë së beta-karoten se në karota.
• Përmban hekur aq shumë sa kërkohet nga qelizat e kuqe të gjakut për të transferuar oksigjen në trup.
• Është e dobishme për dietat detoksifikuese.
• E dobishme për problemet e lëkurës të tilla si psoriasis dhe ekzemë.
• Për shkak të klorofilit është ideale për aromën e keq të trupit, infeksionet, plagët, sinusit kronik dhe venat me varice. Mund të përdorni pluhurin organik të grurit në pijet dhe recetat për të marrë përfitimet ushqyese në ushqimin. Ju mund ta shtoni në receta për gatim, salca, kos, drithëra, supa, sallata.