Shumë shtëpi dhe ndërtesa në qytetin islandez të Grindavik janë përfshirë nga flakët pasi llava i rrethoi.

Rrjedhat e llavës janë ngadalësuar në jug-perëndim, me një ekspert meteorologjik që i tha BBC-së se situata pranë Grindavik ishte “lehtësuar shumë” të hënën.

Qyteti fillimisht u evakuua në nëntor pas një shpërthimi të mëparshëm, me disa banorë që u lejuan përkohësisht në shtëpi.

Mbrojtjet u ndërtuan më pas në dhjetor, për të parandaluar hyrjen e llavës në shtëpi, por disa ishin goditur pjesërisht.

Pamjet me dron nga 14 janari tregojnë shkallën e dëmit të shkaktuar nga llava që u derdh nga toka, pasi dy çarje u hapën aty pranë.