Gjykata e Apelit te Juridiksionit të Përgjithshëm dënon me 7 vjet  burgim  Arbër Paplekaj për vrasjen e mjekut psikiatër Pjerin Xhuvani me 21 prill 2021, 4 ditë para zgjedhjeve parlamentare.

Ndërkohë dy ish-zëvendës drejtorët e policisë Elbasan dhe efektivët e tjerë janë cilësuar të pafajshëm.

Gjykata e Apelit ka arsyetuar në dhënien e vendimit se vrasja e Pjerin Xhuvanit nga ish-efektivi i RENEA-s është kryer në kushtet e gjendjes së rënduar psikike.

Kujtojmë që Gjykata e Shkallës së Parë e kishte dënuar Paplekajn me 22 vite burg.