Ambasadorja amerikane, Yuri Kim ka përgëzuar Shqipërinë ku për një vit arriti kryesimin e OSBE-së, e cila siç shkruan në postimin e saj se ishte një ndër misionet më të vështira.

Gjithashtu në shkrimin e saj ajo ka cituar edhe një pjesë nga fjalimi i kryeministrit Rama.

“Urime Shqipërisë në udhëheqjen e suksesshëm të OSBE-së përmes vitit më të vështirë. Vlerësojmë vendosmërinë parimore të shprehur nga Kryeministri Rama në deklaratën e tij përmbyllëse duke kërkuar veprim për çështje të tilla si Bjellorusia, agresioni rus, liritë kritike. Asgjë nuk mund të ndryshojë mendjen tonë në lidhje me punën tonë të përkushtuar për t’u bërë pjesë e familjes së BE-së dhe asgjë nuk do të ndryshojë zemrën tonë duke qenë të përkushtuar në marrëdhëniet me Shtetet e Bashkuara dhe BE, duke u rreshtuar gjithmonë me ta kur bëhet fjalë për politikën tonë të jashtme”, përfundon Kim.