Studimi i ri u përpoq të shqyrtonte në mënyrë gjithëpërfshirëse disa nga efektet trupore të ngrënies së natës vonë.

Një perceptim i zakonshëm rreth kohës së vakteve dhe shëndetit të njeriut është se është më mirë të shmangni darkat e vona të natës dhe ushqimet e mesnatës, dhe një studim i ri ka ofruar disa njohuri bindëse për arsyet. 

Studimi krahasoi të ngrënit gjatë natës me një orar të rregullt të ngrënies dhe gjeti disa dallime të dukshme në aspektin e rrezikut të mbipeshes, duke zbuluar efekte në oreksin, formimin e indeve dhjamore dhe shpenzimin e energjisë gjatë gjithë ditës.

I udhëhequr nga shkencëtarët në Spitalin Brigham and Women’s, studimi i ri kërkoi të shqyrtonte në mënyrë gjithëpërfshirëse disa nga efektet trupore të ngrënies së natës vonë. 

Disa studime interesante kanë hedhur dritë mbi marrëdhënien midis kohës së ngrënies dhe shëndetit të njeriut, duke përfshirë disa që theksojnë potencialin kundër plakjes së të ngrënit gjatë ditës, dhe një muajin e fundit që tregoi se si një mëngjes i madh mund të ndihmojë në shtypjen e oreksit te subjektet obezë.