Të paktën 167 fëmijë janë vrarë gjatë pushtimit rus të Ukrainës, por ky numër ka të ngjarë të jetë më i lartë, tha presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky në një fjalim në parlamentin irlandez të mërkurën.

“Fakti është se në 42 ditët e luftës ruse, të paktën 167 fëmijë u vranë në Ukrainë. Ne nuk i dimë ende të gjitha mizoritë e Mariupolit dhe viktimat në zona të tjera të Ukrainës ku luftimet po vazhdojnë”, u tha Zelensky ligjvënësve irlandezë.

Të hënën, forcat ruse bombarduan një spital për fëmijë në Mykolaiv, sipas guvernatorit ushtarak të rajonit Vitalii Kim.

Sipas Zelensky, 927 institucione arsimore, 258 spitale dhe 78 ambulanca në Ukrainë janë shënjestruar nga forcat ruse.

“Forcat ruse po synonin edhe kishat dhe strehimoret ku ata e dinin se nuk kishte “askush përveç grave dhe fëmijëve”, shtoi ai.