Shumë prej nesh zgjohen shpesh me dhimbje koke. Pse ndodh kjo? Lexoni më poshtë disa nga arsyet kryesore.

Cilësi e dobët e gjumit

Kjo është një nga arsyet më të rëndësishme. Nëse për ndonjë arsye nuk flini mirë, trupi reagon me dhimbje koke në mëngjes. Gjumi i ndërprerë është një shkak i zakonshëm i migrenës. Neuralgjia trigeminale, e cila shkakton dhimbje në fytyrë, mund të prishë gjumin, zgjimin e të sëmurëve gjatë natës

Ankthi

Një nga efektet fizike të ankthit dhe stresit është një dhimbje koke në mëngjes. Nëse zgjoheni në mëngjes me dhimbje koke, është e dobishme të provoni praktikat e frymëmarrjes ose meditimin për të menaxhuar stresin.

Heqja dorë nga kafeina

Konsumi i përditshëm i kafeinës shkakton varësi. Kjo do të thotë që nëse një person vendos të ndalojë së piri kafe, ai mund të përjetojë simptoma të tërheqjes. Një nga simptomat kryesore të tërheqjes së kafesë është dhimbja e kokës. Nëse vendosni të hiqni dorë nga kafeina, mund t’ju duhet ta bëni këtë gradualisht.