Policia kufitare ndalon zhytësit shqiptarë dhe ata të huaj për të kryer çfarëdo lloj zhytjeje përgjatë gjithë vijës bregdetare të Durrësit. Denoncimi bëhet në rrjetet sociale nga zhytësi i vjetër durrsak Thoma Berberi, i cili shton se në këtë absurditet, policia kufitare nuk i lejon as për të bërë fotografi nën ujë.

“Çudia më e madhe që ndodh në Durrësin tonë është absurde! Në vijën bregdetare që lag Durrësin nuk mund të zhytet asnjë person i huaj ose shqiptar për aktivitet as për të bërë fotografi nën ujë !!!! Këtë përgjie më dhanë në policinë KUFITARE dhe gjithë këtë e justifikojnë si më poshtë!!!!!”, shkruan Berberi teksa publikon dhe vendimin e mëposhtëm:

VENDIM

Nr. 321, datë 28.5.2014

PËR SIGURINË NË DET, PLAZHE, NË UJËRAT E BRENDSHME NË THELLËSI TË

TERRITORIT DHE GJATË USHTRIMIT TË SPORTEVE UJORE ZONAT E IDENTIFIKUARA PËR T’U AUTORIZUAR PËR AKTIVITETE ZHYTJEJE

1. Zonat e hapura për aktivitete të zhytjes sportive:

a) Gjiri i Vlorës, zona nga Tuneli deri Jonufër: deri në 500 m nga bregu;

b) Zona e Karaburunit nga Raguza I deri në Shën Jan: deri 500 nga bregu;

c)Zona e Dhërmiut: 500 m nga bregu;

d)Gjiri i Himarës: 500 m nga bregu;

e)Bregu i Lukovës: deri 500 m nga bregu;

f) Plazhi i Bunecit: deri 500 m nga bregu;

g) Gjiri i Llamanit: deri 500 m nga bregu;

h) Në veri Kepi i Paladhës: 100 m nga bregu; i) Ksamil: 200 m nga bregu.!!”

“Pra DURRESI nuk figuron ! Si pasoje nuk lejohet aktivitet i zhytjes Policia kufitare te ndalon…

2. Gjatë zhytjeve duhet të vendosen bovat dhe sinjalizimet”, përmbyll statusin e tij Berberi.