Rusia nuk ka prodhim të mjaftueshëm vendas të municioneve për të përmbushur nevojat e luftës në Ukrainë, thanë sot zyrtarët perëndimorë në kushte anonimiteti.

Industria ruse e mbrojtjes po përballet me ndikimin e sanksioneve, thanë zyrtarët, duke shtuar se paaftësia e vendit për të hyrë në komponentët perëndimorë po ndikon aftësinë e saj për të prodhuar sisteme të reja dhe për të riparuar të vjetrat.

“Mundësitë e prodhimit të municioneve vendase të Rusisë janë përkohësisht joefektive për të përmbushur nevojat e luftës në Ukrainë”, thanë zyrtarët perëndimorë.

“Sanksionet po godasin rëndë kompleksin ushtarak-industrial të Rusisë, duke shkaktuar vonesa serioze dhe tejkalime të kostove”, shtuan ata.

Informimi i zyrtarëve perëndimorë për situatën vjen pasi lufta në Ukrainë hyn në vitin e tretë, teksa Rusia mori kontrollin e qytetit ukrainas Avdiivka dhe mes paralajmërimeve se Ukrainës po i mbarojnë municionet.