Një anije turke, Galata Seaways, e destinuar për në Francë, iu nënshtrua një tentative rrëmbimi nga një grup emigrantësh në Gjirin e Napolit.

Disa emigrantë, të armatosur me thika, tentuan të hynin në urë me qëllim  rrëmbimin e tragetit dhe rrëmbimin e ekuipazhit. Ndërhyrja e forcave speciale të batalionit San Marco, me dy helikopterë, bëri të mundur pengimin e kësaj tentative dhe normalizimin e situatës.

“Rrëmbyesit e anijes u kapën. Gjithçka përfundoi mirë,” shpjegoi Ministri italian i Mbrojtjes Guido Crosetto. Anija vijoi rrugën e saj për në Napoli.

“Dihet se rrëmbyesit janë emigrantë të paligjshëm që kanë hipur në bord duke përdorur armë”, shtoi ministri. Brenda anijes, grupi i emigrantëve u përpoq të rrëmbente disa nga ekuipazhi brenda urës. Pas ndërhyrjes së Marinës, me ushtarët e batalionit “San Marco”, disa prej autorëve do të ishin bllokuar dhe arrestuar ndërsa të tjerët u identifikuan në mbrëmje pas një operacioni për pastrimin e anijes.

Ministri i Mbrojtjes, Guido Crosetto, duke folur me telefon për ‘Stasera Italia’ në Retequattro, shpjegoi se “kur dëgjuan helikopterin” disa rrëmbyes “ikën, ndoshta më pas u përpoqën të arratiseshin nga deti natën. Megjithatë, anija është e rrethuar”. Crosetto shpjegoi se ushtria “duhej të merrte kontrollin e anijes dhe ata e bënë atë në një kohë shumë të shkurtër. Forcat e armatosura gjithashtu shërbejnë në situata si këto”. 

Anija Galata Seaëays, e cila u nis nga porti Topcular në Turqi më 7 qershor, për në Francë në portin e Sete, ku mbërritja ishte planifikuar për të shtunën. Në afërsi të Gjirit të Napolit është parë një devijim i qartë nga rruga e parashikuar. Në bord u gjetën 15 emigrantë, 13 burra dhe dy gra. Duke iu përgjigjur pyetjeve të financuesve dhe agjentëve të skuadrës së fluturimit të Napolit, të cilët përdorën një përkthyes, ata raportuan se ishin me kombësi siriane, afgane dhe irakiane.