Zjarr i madh në kullotat e Njësise Administrative Odrie-Bashkia e Gjirokastres.

Forcat zjarrëfikëse të Gjirokastrës nën drejtimin e Pëllumb Shalarit kanë operuar në terren për gjashtë orë rrjesht derisa bënë të mundur shuarjen e flakëve që kishin gjeneruar në fshatin Labovë.

Flakët kërcënonin banesat ndaj u vlerësua situata duke shmangur rrezikun dhe shtimin e forcave zjarrëfikese në terren. Sipas vlerësimit paraprak bëhet fjalë për 4 ha kullotë e djegur.