DARFUR, 24 shkurt 2013– Përleshje mes fiseve rivale arabe në rajonin Darfur të Sudanit kanë lënë të paktën 53 të vdekur.

Banorët dhe udhëheqësit fisnorë thonë se persona të armatosur rëndë nga fisi Rizeigat ndërmorën dje një sulm në qytetin El Sireaf.

Agjencia Franceze e Lajmeve ka deklaruar se autorët e sulmit, u vunë edhe zjarrin disa shtëpive. Tensionet mes grupeve rivale arabe janë shkallëzuar gjatë muajve të fundit.

Në janar, Misioni i përbashkët i OKB-së dhe Bashkimit Afrikan në Darfur tha se luftimet mes fiseve për kontrollin e minierave të arit në Darfurin Verior kishin detyruar zhvendosjen e 700 mijë banorëve.