Nëse ju mbetet gota e ujit në dollap gjatë natës, mos e pini të nesërmen, më mirë derdheni, dhe kështu do t’i bëni vetes një shërbim të mirë. Uji i zakonshëm, në dallim nga ushqimi, nuk përmban sheqer dhe as albumine dhe për këtë shkak mund të ndotet më lehtë nga mikrobet.
Për shijen e çuditshme të ujit i cili ka mbetur në gotë gjatë natës ekziston shpjegimi. Në të vërtetë, meqenëse uji ka qenë i ekspozuar ndaj ajrit, ka thithur pak dioksid karboni dhe atë pjesë të atij CO2-shit e ka shndërruar në thartirë karboni, që do të thotë se uji në ajër ndryshon përbërjen e vet kimike. Kur thartira e karbonit liron një apo dy protone dhe shndërrohet në bikarbonat apo karbonat, kjo ul pH-në e ujit dhe ndërron shijen.
Herën tjetër kur të merrni gotën me ujë, e cila ka qëndruar nga mbrëmja në tavolinën tuaj, duhet të dini që është ekspozuar baktereve dhe që në të kanë përfunduar sasi e konsiderueshme e pluhurit. Kjo do të thotë që uji është i papërdorshëm. Prandaj duhet të mendojmë dy herë se a duhet ta pimë apo jo.