Karabinierët e Torinos kanë arrestuar Michael Pasqua në aeroportin Sandro Pertini di Caselle.

Boksieri 40-vjeçar, i njohur si “Luca Bazooka”, u ul në aeroport pasi ndodheshe më parë në Miami të Florida, ku po merrte pjesë në një aktivitet sportiv.

Emri i Pasqua ishte ndër ata që u përfshinë në hetimin e koordinuar nga DDA e kryeqytetit piemontez, i cili në ditët e fundit çoi në ekzekutimin e një urdhri për paraburgim dhe arrest shtëpie, të lëshuar nga gjyqtari hetues në Gjykatën e Torinos.

Pak ditë më parë u arrestuan Giuseppe dhe Domenico Pasqua, xhaxhai dhe kushëriri i tij, si dhe persona të shumtë që besohet se ishin të afërt me “ndrine Nirta dhe Pelle di San Luca.

Ai është aktualisht pronar i palestrës Black Fox në Volpiano, të cituar në dokumentet e hetimit që e shohin të hetuar për lidhje mafioze së bashku me xhaxhain e tij Giuseppe Pasqua dhe kushëririn e tij Domenico Claudio Pasqua, të dyshuar si bos të klubit Brandizzo.

Hetuesit akuzojnë familjen Pasqua se është infiltruar në kontrata përmes frikësimit dhe ofertave të “mbrojtjes” tipike për bandat kalabreze, si Nirta dhe Pelle.

Sipas hetimeve, boksieri i ri garantoi mbrojtjen e miqve dhe të afërmve, pasi siç shkruan mediat vendase , “e vetmja familje e autorizuar në Brandizzo janë Pasquas, siç i kishte thënë dikur kushëriri i tij Domenico Claudio”.