Kur punojmë shumë për të përfunduar një projekt, shumica prej nesh përpiqen të dëgjojnë muzikë, në mënyrë që të përqendrohemi në detyrën që kemi në dorë dhe të rrisim produktivitetin. Por pse e kemi këtë impuls dhe a ia vlen?

Muzika ndihmon në përmirësimin e shëndetit dhe funksionimit të trurit në mënyra të ndryshme dhe ne shpesh shijojmë përfitimet, pa e ditur se muzika është arsyeja.

“Muzika përmirëson inteligjencën, gjendjen shpirtërore, produktivitetin dhe zvogëlon stresin tek të gjithë, pavarësisht moshës. Ajo është e shkëlqyer për trurin, sepse aktivizon pothuajse çdo pjesë të tij. Dëgjimi i muzikës konsiston në mënyrë të vazhdueshme në një tru të shëndetshëm.” – thotë Dr. Catherine Jackson, një psikologe klinike e licencuar, neuroterapiste dhe trajnere e licencuar jashtë.

Muzika ka qenë pjesë e strukturës intime të lidhjes njerëzore, gjëndjes së mirë shëndetësore dhe e komunikimit, për mijëra vjet.

Atletëve u kërkohet të integrojnë mendjen dhe trupin dhe muzika mund të jetë një ndikuese e madhe drejt këtij qëllimi.

Kur dëgjojmë muzikë, ndihemi më të lumtur. Si rezultat, kjo na bën më të lumtur dhe më pak të stresuar.