Kryeministri Edi Rama ka zyrtarizuar gjatë Asambles së Partisë Socialiste, ndryshimet në kabinetin qeveritar.

Rama deklaroi largimin e Olta Xhakës nga detyra si ministre e Jashtme dhe në vend të saj emëroi Igli Hasanin. Ministër i Financave dhe Ekonomisë do të jetë Ervin Mete.

Po ashtu, është larguar nga detyra e ministrisë së Shëndetësisë, Ogerta Manastirliu, duke zëvendësuar Evis Kushin në detyrën e Ministres së Arsimit, ndërsa në krye të Shëndetësisë do të jetë Albana Kociu.

Frida Krifca është larguar nga detyra e ministres së Bujqësisë dhe është zëvendësuar nga Anila Denaj.

Delina Ibrahimi ka kaluar nga ministre Financave dhe Ekonomisë te ministrja për për Sipërmarrjen dhe Biznesin.

Ndryshimet në qeveri:

Ministër i Financave dhe Ekonomisë, Ervin Mete

Ministër për Evropën dhe Punët e Jashtme, Igli Hasani

Ministre e Sportit dhe Arsimit, Ogerta Manastirliu

Ministre e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Anila Denaj

Ministrisë i Shëndetësisë Albana Kociu

Ministri Shteti për Sipërmarrjen dhe Biznesin Delina Ibrahimaj

Ministër Shteti për Pushtetin Vendor, Arbjan Mazniku.