BE-ja është zhytur në “psikozë lufte” në konfliktin e Ukrainës, ka thënë kryeministri hungarez Viktor Orban, duke argumentuar se ky mentalitet pothuajse me siguri do të çojë në vendosjen e trupave perëndimore në vend.

Në një intervistë me Radio Kossuth të premten, Orban tha se Perëndimi “po i afrohet fundit të mundësive” për t’i dhënë fund konfliktit midis Moskës dhe Kievit, duke shtuar se “kushdo që pretendon se nuk ka rrezik të menjëhershëm lufte po mashtron njerëzit.

“Vetëm një i verbër nuk e sheh se ka një psikozë lufte në Evropë, përfundimi logjik i së cilës do të jetë ardhja e njësive ushtarake të vendeve të Evropës Perëndimore në territorin e Ukrainës, në rastin më të mirë jo në vijën e frontit.” tha kryeministri.

Orban tha se, pavarësisht se tensionet kanë arritur pikën e vlimit, “shpresa vdes e fundit” dhe zgjedhjet e Parlamentit Evropian mund të qetësojnë krizën në një masë të caktuar.

Sipas liderit hungarez, nëse konflikti nuk kalon përtej frontit ruso-ukrainas në javët e ardhshme, “që në nëntor nëse [kandidati për president të SHBA-së] Donald Trump kthehet dhe me një zgjedhje të mirë evropiane pas nesh, ne mund të bëjmë një koalicion paqësor pan-perëndimor, transatlantik” për të ndërprerë armiqësitë.