Edhe Gjykata e Lartë vendosi të lërë në fuqi vendimin e GJKKO, duke e lënë nën masën e sigurisë “arrest shtëpie” ish-kryeministrin Sali Berisha. 

Kolegji Penal vendosi sot të lërë në fuqi vendimin e 25 janarit të Gjykatës së Apelit të Posaçëm për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar. 

“Kolegji Penal, pasi shqyrtoi ne teresi dhe ne themel te gjitha shkaqet e parashtruara ne rekursin e paraqitur nga Z. Sali Berisha, vendosi: Lenien ne fuqi te vendimit nr. 15 date 25.01.2024, te Gjykates se Apelit te Posaçëm per Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar“, thuhet në vendimin e Gjykatë së Lartë. 

Berisha dyshohet për korrupsion bashkë me dhëndrin e tij Jamarbër Malltezi në lidhje me procedurat e privatizimit te ish klubit sportiv Partizani.