Bjellorusia, një aleate e Rusisë në luftën me Ukrainën, njoftoi sot se forcat e armatosura po fillojnë ” stërvitjet e tyre vjetore të mobilizimit “, të cilat do të zgjasin dhjetë ditë.

Ministria e Mbrojtjes deklaroi se stërvitjet synojnë të vlerësojnë nivelin e gatishmërisë së institucioneve shtetërore për mobilizimin e rezervistëve. Të gjithë bjellorusëve u kërkohet të shërbejnë në ushtri dhe të mbeten në rezervë pasi të përfundojë.

Bjellorusia u kthye në Rusi për të përdorur territorin e saj si trampolinë për pushtimin e vitit të kaluar të Ukrainës, që atëherë, ajo ka mbajtur rregullisht stërvitje me Moskën dhe ka lejuar forcat ruse të përdorin bazat e saj për stërvitje.

Këtë muaj, iu desh dorëzimi i raketave bërthamore taktike ruse, të cilat Vladimir Putin ka theksuar se synohen të jenë një “paralajmërim për Perëndimin” .