Kur njëri prej jush dëshiron të lidhë nyjën dhe tjetri jo, mund të duket sikur kompromisi është i pamundur.

Këtu janë 4 këshilla për t’ju ndihmuar të lundroni në situatën kur jeni gati për t’u martuar dhe partneri juaj jo.

1. Përcaktoni se çfarë do të thotë martesa për ju

Përkufizimi i martesës po ndryshon në botën tonë sot. Në gjeneratat e mëparshme, çiftet martoheshin për arsye logjistike si pronësia e pronës ose statusi social dhe shpresonin se dashuria ishte diku në përzierje.

Çiftet sot janë në kërkim të shpirtit të tyre binjak. Ata kërkojnë martesën për miqësi të përjetshme, kënaqësi dhe lidhje.

Çfarë do të thotë martesa për ju? Çfarë do të thotë për partnerin tuaj? A e dini?

Gjëja kryesore këtu është të mos lejoni që ankthet tuaja për atë që mund të thotë partneri juaj t’ju pengojnë të bëni një bisedë që mund t’ju lejojë të dyve ta kuptoni njëri-tjetrin më mirë. Kthimi drejt partnerit në këtë bisedë do të ndihmojë në forcimin e marrëdhënies tuaj në çift pavarësisht nëse vendosni të martoheni apo jo.

2. Përcaktoni pse martesa është e rëndësishme për ju

Pse është e rëndësishme martesa për ju? Ju mund të përqendroheni në arsyen pse partneri juaj nuk është gati për martesë, por unë e kam gjetur jashtëzakonisht të dobishme që së pari të sqaroj ëndrrat dhe qëllimet e mia. Nëse doni të martoheni sepse keni frikë të jeni vetëm për pjesën tjetër të jetës tuaj, mund të dëshironi të rishqyrtoni nëse po e ndërmerrni këtë hap të madh për arsyet e duhura.

3. Bëni pyetje të hapura

Biseda për martesën ia vlen, veçanërisht nëse keni pikëpamje të ndryshme. Mos lejoni që supozimet tuaja të pengojnë një bisedë që mund t’ju afrojë të dyve, ose t’ju japë informacion kritik që duhet të dini për të përcaktuar së bashku hapat e ardhshëm.

“Unë thjesht nuk jam gati” është një fillim, por përpiquni të kuptoni arsyet e vërteta pas hezitimit të partnerit tuaj.

Pse nuk janë gati? Është për shkak të financave? A është për shkak se martesa e prindërve të tyre dështoi dhe ka disa lëndime themelore atje? A është për shkak se nuk keni qenë bashkë për një kohë të gjatë?

4. Mos i kompromentoni vlerat tuaja

Nuk dua të ndahem me partnerin nëse nuk janë gati të martohen tani. Ekziston një mentalitet në rritje në kulturën e sotme për t’u larguar nëse diçka nuk funksionon, duke përfshirë një marrëdhënie.