Aktakuza kundër ish-presidentit amerikan Donald Trump doli të premten, duke zbuluar 37 akuza për krime që lidhen me trajtimin e dokumenteve të klasifikuara të marra gjatë mandatit të tij.

Në mesin e dokumenteve të gjetura në shtëpinë e Trumpit në Mar-a-Lago, kishte dosje shumë të ndjeshme mbi aftësitë bërthamore të SHBA-së, si dhe ato të vendeve të tjera.

Pretendohet se ai ruante dokumente në një banjë dhe dush, një hapësirë zyre, dhomë gjumi dhe një dhomë magazinimi në shtëpinë e tij në Florida, Mar-a-Lago.

“Zbulimi i paautorizuar i këtyre dokumenteve të klasifikuara mund të rrezikojë sigurinë kombëtare të Shteteve të Bashkuara”, tha Departamenti i Drejtësisë, duke shtuar se “nuk mund të kemi dikë në Zyrën Ovale që nuk e kupton kuptimin e konfidencialitetit apo të klasifikuar. Askush nuk do të jetë mbi ligjin”.

Diku tjetër në aktakuzë, Trump thuhet se i pyeti avokatët e tij: “A nuk do të ishte më mirë nëse u thoshim se nuk kemi asgjë këtu?”

Aktakuza prej 49 faqesh akuzon Trump se ka injoruar me dashje kërkesat e Departamentit të Drejtësisë për të kthyer dokumentet që kishte marrë. Siç mund të shihet në faqet në vijim, Donald Trump rrezikon 100 vjet burg.