Një përleshje ka shpërthyer midis policisë dhe protestuesve jashtë ambasadës izraelite në Meksikë. Siç raportohet protestuesit i kanë vënë flakën ambasadës izraelite kundër masakrës së ndodhur në Rafah.

Ndërsa disa protestues mbuluan fytyrat e tyre dhe kanë hedhur gurë ndaj policisë që bllokuan rrugën e tyre drejt kompleksit diplomatik në lagjen “Lomas de Chapultepec”.

Rreth 200 persona iu bashkuan demonstratës “Aksioni urgjent për Rafah”, rreth 30 prej të cilëve filluan të thyejnë barrierat që i pengonin ata të arrinin në misionin izraelit.

Gjithashtu oficerët e policisë përdorën gaz lotsjellës dhe hodhën mbrapsht gurët e hedhur ndaj tyre nga protestuesit.

Demonstrata u thirr në përgjigje të një sulmi izraelit që ndezi një zjarr në një kamp zhvendosjeje jashtë Rafah, duke vrarë 45 persona sipas zyrtarëve palestinezë.