Gruaja që drejton autoritetin tatimor të Kievit është akuzuar për një mashtrim miliona dollarësh pas një bastisjeje në një nga katër shtëpitë e saj, ndërsa fushata e Volodymyr Zelenskyt kundër korrupsionit shtetëror në Ukrainë vazhdon.

Zhvillimi erdhi ndërsa presidenti i Ukrainës përgatitet për një takim të premten me zyrtarë të lartë të BE-së për të diskutuar anëtarësimin e mundshëm në bllokun e 27 vendeve anëtare.

Byroja shtetërore e hetimit e Ukrainës (SBI) tha se ushtruesja e detyrës së kreut të inspektoratit, kishte abuzuar me “pushtetin dhe pozicionin e saj zyrtar” së bashku me anëtarët e tjerë të autoritetit.

Hetuesit pretenduan se stili i jetesës së gruas nuk përputhej me të ardhurat e deklaruara si drejtuese e zyrës kryesore të taksave të kryeqytetit. 

Thuhet se ajo zotëron tre apartamente në qytet me një vlerë totale prej 1 milion dollarë (811,640 £), një shtëpi afër Kievit me vlerë rreth 200,000 dollarë dhe dy makina me vlerë rreth 150,000 dollarë.

Shoferi i saj u zbulua se kishte një makinë 100,000 dollarë të regjistruar në emrin e tij, megjithëse “të ardhurat e burrit në vitet e fundit nuk ishin më shumë se 8,000 dollarë”, pretendoi SBI.

Gjatë një bastisjeje në shtëpinë e gruas, hetuesit gjetën 158,000 dollarë, 530,000 hrynvia ukrainase (11,647 £) dhe 2,200 euro (1,944 £) në para të gatshme dhe një sërë bizhuterish të shtrenjta, veshje të markave të stilistëve dhe orë ari.