Mund ta keni vënë re ose jo tashmë se në shumicën e reklamave që tregojnë orët, qofshin ato të dorës, tavolinës apo edhe të murit, ora tregon 10:10.

E keni pyetur veten pse ndodh kjo dhe nëse është një rastësi? Sigurisht që nuk është dhe ka një arsye pse është shumë e vështirë të imagjinohet.

Sado e pamundur të duket, arsyeja është se akrepat e minutave në këtë mënyrë, në një farë mënyre, formojnë formën e buzëqeshjes. Është një përpjekje për të krijuar në mënyrë subkoshiente një humor të mirë, gjë që ndodh në të gjitha llojet e reklamave.

Në të kundërt, nëse ora do të tregonte 4:40 do të jepte përshtypjen se ora po shikon poshtë. Sado qesharake dhe e çuditshme të duket, kjo lloj gjëje ndoshta funksionon dhe kjo është arsyeja pse është përdorur për kaq shumë vite!