Biznesi brenda datës 12 shkurt të dorëzojë deklaratën vjetore

Postuar: 06/02/2018 - 08:38

Të gjithë tatimpaguesit subjekt i tatimit të thjeshtuar mbi fitimin duhet që brenda datës 12 shkurt të dorëzojnë deklaratën vjetore për periudhën tatimore të lidhur me vitin kalendarik 2017.

Sipas ligjit “Për sistemin e taksave vendore”, kjo deklaratë vjetore duhet të dorëzohet nga tatimpaguesit, subjekt i tatimit të thjeshtuar mbi fitimin e biznesit të vogël, me qarkullim nga pesë deri në tetë milionë lekë, ku të jepen hollësisht të ardhurat gjithsej, shpenzimet e zbritshme, fitimi i tatueshëm, tatimi për t’u paguar, si dhe çdo hollësi tjetër e përcaktuar me udhëzim të ministrit të Financave për plotësimin dhe dorëzimin e deklaratës tatimore vjetore.

Detyrim kanë edhe të gjithë tatimpaguesit e tatimit të thjeshtuar mbi fitimin me qarkullim vjetor nga 0 (zero) deri në 5 (pesë) milionë lekë. Këta tatimpagues e plotësojnë këtë deklaratë sipas mënyrës së përcaktuar në udhëzimin e ministrit të Financave dhe Ekonomisë.

Administrata tatimore përmes një njoftimi për shtyp këshillon tatimpaguesit të plotësojnë korrektësisht dhe në afat këtë deklaratë vjetore për të shmangur penalitetet administrative.

Tatimpaguesit mund t’i drejtohen sporteleve të shërbimit ndaj tatimpaguesve në të gjithë vendin ose të telefonojnë në numrin pa pagesë të qendrës së thirrjeve 0800 00 02 për informacion dhe asistencë lidhur me plotësimin dhe dorëzimin e kësaj deklarate.

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

   Të hënën u prezantuan kartëmonedhat e reja 100 dhe 200 euroshe, të cilat pritet të dalin në qarkullim Majin e ardhshëm.

Në 6-mujorin e parë të vitit, ekonomia shqiptare në tërësi gjeneroi 14.4 mijë vende të reja pune, por vetëm 23% e tyre, ose rreth 3,274 v

Kazinotë elektronike kanë afat të zhvendosen nga zonat e banuara të qytetit dhe fshatit brenda 31 dhjetorit të këtij viti.

Aeroporti i Rinasit vijon të jetë më i shtrenjti në rajon, ndonëse jemi në mes të muajit shtator dhe sezoni turistik po shkon drejt fundi

Muaji gusht 2018, shënon edhe shifrat më të larta të vonesave dhe anulimeve të fluturimeve nga dhe drejt “Aeroportit Ndërkombëtar Nënë Te

Në kuadër të informimit të biznesit Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve është ndalur sot te personat juridikë me xhiro mbi 8 milionë lekë

Grupi financiar italian, Comdata, një nga kompanitë call center më të rëndësishme në Itali, me një xhiro prej 300 milionë eurosh në vit,

“Kompania e parë ajrore që mban flamurin shqiptar, Air Albania do të nisë fluturimet ditën e shtunë.

Punësimi në shtet shënoi rritje domethënëse në tremujorin e dytë të vitit, me 170,652 të punësuar gjithsej, duke u zgjeruar me 3,7 për qi

Komisioni për Ekonominë dhe Financat diskutoi sot dekretin e presidentit të Republikës Për kthimin për rishqyrtim në Kuvend të ligjit nr.