Policia bashkiake ndëshkon bizneset, 171 urdhra bllokimi

18/08/2018 - 12:17

   Policia Bashkiake ka ndërmarrë 171 urdhra bllokimi gjatë gjysmës së parë të vitit ndaj bizneseve në 24 njësitë administrative në vend.

164 prej tyre janë ndërmarrë për shkak se këto subjekte nuk kanë paguar taksat vendore, që është detyrim ligjor për të funksionuar si biznes dhe që paguhen me disa këste sipas një grafiku kohor të përcaktuar nga Drejtoria e Përgjithshme e Taksave Vendore. 

Ndërsa 16 prej tyre janë kapur në informalitet të plotë pasi nuk janë regjistruar si subjekt në Qendrën Kombëtare të Bizneseve.

Kjo shifër tregon se përpos aksioneve antiinformalitet që janë ndërmarrë nga qeveria qendrore, por edhe Bashkia e Tiranës numri i subjekteve që u shmangen detyrimeve apo që operojnë në informalitet vijon të jetë problem.

Ndër subjektet problematike kanë qenë “shitja me pakicë” dhe shërbimet.  

Bizneset që kanë paguar detyrimet apo që janë regjistruar u janë rikthyer sërish operimit në treg.  Ndërsa gjatë gjithë vitit 2017, Policia Bashkiake ka ndërmarrë rreth 725 urdhra bllokimi në total.

Ndërkaq, në gjysmën e parë të vitit janë në kryeqytet janë hapur 4674 biznese të reja dhe janë mbyllur 2092 të tjera./scan

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Monedha e përbashkët ka shënuar një tendencë të lehtë rënëse përgjatë ditëve të fundit, e cila ka qenë e qëndrueshme dhe graduale, duke e

Administrata Tatimore informon tatimpaguesit për rishikimin e kësteve të paradhënieve të tatim fitimit për periudhën nëntor-dhjetor 2018.

Një projektligj “Për mbrojtjen civile” ka në thelb përcaktimin e dokumenteve strategjikë, procedurave standarde, ndarjen e përgjegjësive

Këshilli Bashkiak i Tiranës pritet që të miratoje në mbledhjen e datës 15 nëntor një rregullore që sanksionon kushtet e zënies dhe përdor

Duke filluar nga 1 prilli i vitit të ardhshëm, do të kenë rritje të pagave 6.800 ushtarakë të Forcave të Armatosura. 

Ministri i Financave dhe Ekonomisë Arben Ahmetaj tha sot se, totali i shpenzimeve publike në projektbuxhetin e vitin 2019 është planifiku

Monedhat kombëtare janë forcuar në të gjithë rajonin përgjatë vitit të fundit, por në Shqipëri mbiçmimi i monedhës kombëtare Lekut, kundr

Monedha europiane euro duket se nuk po gjen stabilitet as gjatë kësaj fundjave, duke pësuar sërish rënie me 0.28% në krahasim me monedhën

Vendet e rajonit po e orientojnë buxhetin bazuar në prioritetet strategjike të zhvillimit të qëndrueshëm, Shqipëria e ka mendjen tek konc

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve ka njoftuar se në dy muajt në vijim do të jenë në terren në kuadër të fushatë antiinformalitet.