Ministri i Jashtëm lituanez, Gabrielius Landsbergis bëri thirrje për transferimin e më shumë armëve në Ukrainë, duke komentuar krimet masive të pushtuesve në Izium.

“Fjalët dështuan për të parandaluar varrezat masive. Vetëm dënimi nuk do t’i japë fund këtij gjenocidi. Tanket flasin më shumë se fjalët”- shkroi Landsbergis në Twitter.

Siç është raportuar, Presidenti i Ukrainës Volodymyr Zelensky tha se më shumë se 400 trupa, përfshirë ato me shenja torture, ishin gjetur në një varr masiv në Izium të çliruar. Fëmijët dhe personeli ushtarak i Forcave të Armatosura të Ukrainës janë mes të identifikuarve.

Që nga 16 shtatori, oficerët e zbatimit të ligjit zbuluan 10 dhoma torturash në territoret e çliruara nga rusët në rajonin e Kharkiv. Gjashtë prej tyre u gjetën në Izium.