Mos prisni të jepni bakshish për mbajtjen e dhomës në fund të qëndrimit tuaj

Bakshishi është i domosdoshëm kur qëndroni ne hotel. Mos prisni të jepni bakshish për mbajtjen e dhomës vetëm në fund të qëndrimit tuaj. Punonjëset e shtëpisë që kanë pastruar dhe rimbushur dhomën tuaj mund të mos punojnë në ditën e fundit të qëndrimit tuaj kështu që mund të mos marrin asnjë nga paratë që keni lënë për ta.

Mos monopolizoni zonat e përbashkëta

Ndërsa zakonisht jeni vetëm duke rezervuar një dhomë, shumë hotele ofrojnë pajisje të ndryshme për t’i përdorur vizitorët. Vetëm mos harroni se këto janë hapësira që po i ndani me të ftuar të tjerë. Mos i monopolizoni zonat e përbashkëta dhe nëse jeni në palestër, qëndroni për maksimumi 30 minuta, nëse nuk jeni vetëm.

Mos e përdorni celularin në hapësira të përbashkëta

Kur jeni në ato zona të përbashkëta, është gjithashtu e rëndësishme të mbani mend se jo të gjithë duan të dëgjojnë bisedën tuaj telefonike. Kurrë mos e mbani telefonin tuaj celular në ashensor, bar apo restorant.

Mos supozoni se dhomat janë të izoluara nga zëri

Ndonëse është thelbësore të siguroheni që po merrni parasysh sjelljen tuaj dhe nivelet e zhurmës në zonat e përbashkëta të hotelit. Mbani zhurmën në minimum. Jo vetëm kur jeni në dhomën tuaj, por kur hapni dhe mbyllni derën. Kjo mund të jetë shumë e zhurmshme për personin në të dyja anët tuaja.