Suksesi do të thotë të jesh i sinqertë me ndjenjat dhe dobësitë e tua. Shmangni vetëkritikën e vazhdueshme dhe mësoni nga gabimet tuaja.

Nëse shikoni nga afër një person që e konsideroni të suksesshëm, do të shihni se një nga faktorët e fshehur pas kësaj është se ata nuk vetësabotohen dhe nuk janë të prishur nga mendimet, besimet dhe ndjenjat e tyre.

Lexoni më poshtë 5 zakonet që do t’ju ndihmojnë të bëheni më të suksesshëm se të tjerët.

Njihni herët ndjenjat tuaja

Të gjithë ne përjetojmë emocione të vështira si frika, trishtimi ose zemërimi. Por pse disa njerëz i menaxhojnë këto emocione relativisht mirë, ndërsa të tjerët jo? Emocionet e vështira janë më të lehta për t’u menaxhuar kur i njihni ato relativisht herët.

Mos ushqeni mendimet tuaja negative

Përveç injorimit të ndjenjave tuaja kur ato lindin për herë të parë, arsyeja tjetër që ata përfundojnë duke u fryrë në emocione gjigante, dërrmuese është sepse ju po i ushqeni ato pa dashje. Në mënyrë të veçantë, shqetësimi kronik ose vetë-biseda negative çon në emocione shumë më të forta dhe më të gjata.

Jepini përparësi vetëkujdesit

Është punë shumë e vështirë për të menaxhuar siç duhet emocionet e vështira, për të menduar qartë dhe saktë, për të përditësuar besimet dhe pritjet e forta dhe për të trajtuar mirë gabimet dhe kritikat. E megjithatë, shumica e njerëzve rrallë bëjnë diçka për të mbështetur trurin e tyre në kryerjen e duhur të këtyre funksioneve.

Jini emocionalisht të prekshëm

Të jesh emocionalisht i pambrojtur do të thotë që, kur është e nevojshme, je i aftë dhe i gatshëm të flasësh për mënyrën se si ndihesh, veçanërisht kur është e vështirë. Kjo nuk është e rëndësishme vetëm për shëndetin tuaj emocional, por është jetike nëse doni të mbani marrëdhënie të shëndetshme dhe efektive, nga të cilat varen pothuajse të gjitha format e suksesit.

Kuptoni gabimet tuaja

Çfarë do të thotë të jesh i suksesshëm për ty? E vetmja gjë e sigurt është se është e vështirë të jesh vazhdimisht i suksesshëm kur je duke ‘rrahur’ veten sa herë që bën një gabim. Të kuptuarit e gabimeve tuaja dhe të mësoni prej tyre është një hap i rëndësishëm.