Prokuroria e Posaçme kundër Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit ka thirrur ish-ministrin e Financave Shkëlqim Canin dëshmitar për koncesionin e sterilizimit.

Sipas gazetares, Klodiana Lala ish-ministri do të pyetet në lidhje me këtë koncesion që ka çuar disa persona në pranga.

Mësohet se SPAK ka lëshuar 8 urdhra, me masa të ndryshme sigurie, dy me masën ‘arrest me burg’ për ish-zëvendësministrin e Shëndetësisë, Klodian Rjepaj dhe biznesmenin Ilir Rrapajn. Ndërkohë për dy zyrtarë të tjerë u caktua masa ‘arrest shtëpie’ si dhe për 4 të tjerë u caktua masa ‘detyrim paraqitje’.