Pas gati 2 vitesh në krye të Ministrisë së Financave dhe Ekonomisë (Ibrahimaj u emërua në shtator 2021), ajo është zëvendësuar nga Ervin Mete që mbante detyrën e Drejtorit të Përgjithshëm Ekzekutiv të Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare. Mete e mbante detyrën e kreut të AMF prej majit të vitit 2020, ndërsa më herët kishte mbajtur detyrën e Kryetarit të Bordit të Autoritetit.

Me diplomë Master nga Universiteti i Harvardit në SHBA, i specializuar në të drejtë korporatash dhe nga Shkolla Ekonomike e Londrës (LSE), në të drejtë fiskale, Ervin Mete ka shërbyer më parë si zëvendësministër i Financave dhe zëvendësministër i Ekonomisë në periudhën 2013-2017.

Në këto funksione ka qenë përgjegjës për politikën fiskale dhe zhvillimin ekonomik. Gjatë kësaj periudhe, Mete ka qenë i përfshirë në reformën e menaxhimit të financave publike dhe modernizimin e kuadrit ligjor fiskal dhe financiar.

Ministri i ri Mete ka mbajtur pozicionin e Koordinatorit Kombëtar për “Programin e Reformave Ekonomike me Bashkimin Evropian”, si edhe ka drejtuar grupin e nivelit të lartë mes Qeverisë dhe Bankës së Shqipërisë për reduktimin e kredive të këqija në sistemin bankar.

Ai ka qenë gjithashtu edhe Këshilltar I kryeministrit për çështjet ekonomike dhe financiare në maj 2017-tetor 2017.