Një operacion i gjerë është zhvilluar në mbarë Shqipërinë, ku janë lëshuar edhe 26 urdhër arreste, mes tyre ka edhe punonjës policie.

Aksioni është zhvilluar nga Drejtoria e Përgjithshme kundër trafikimit të qenieve njerëzore dhe emigrantëve të paligjshëm.

Operacioni është shtrirë në disa qytete të vendit kryesisht në pikat kufitare por edhe në zonat ku kalojnë rrugën ndërqytetase.