Në përpjekje për të frenuar përhapjen e lisë së majmunëve, Montreali, epiqendra kanadeze e epidemisë, ka hapur vaksinimin për këdo që e konsideron veten të rrezikuar, duke tërhequr mijëra të huaj.

“Ka njerëz që po fluturojnë nga e gjithë bota, për të ardhur dhe për ta marrë vaksinën këtu, pasi në shumë vende nuk është e disponueshme, mendoj se kjo është vërtet diçka shumë e mirë”, tha Naddy Vidot.

“Ne nuk i përjashtojmë njerëzit në bazë të vendbanimit të tyre. Pra, nëse dikush vjen, qoftë edhe ata që vijnë si turistë dhe përmbushin kriteret tona aktuale për faktorët e rrezikut të transmetimit të lisë së majmunëve, ne do të vazhdojmë me vaksinimin”,- Jacinthe Caron.