Një 18-vjeçar është arrestuar pasi dyshohet se ka tentuar të mbledhë para për ISIS-in përmes një skeme me karta dhuratë në rrjetin e errët.

Mateo Ventura, nga Wakefield, Massachusetts, u arrestua për “fshehjen e vetëdijshme të burimit të mbështetjes materiale ose burimeve që ai synonte t’i shkonte një organizate të huaj terroriste, përkatësisht Shteti Islamik i Irakut dhe al-Sham (ISIS),” sipas një Deklarata nga Prokuroria e SHBA-së e Massachusetts lëshuar të enjten.

Ventura dyshohet se i ofroi karta të shumta dhuratash një individi që ai besonte se ishte një mbështetës i ISIS-it me qëllim që ato karta dhurata të shiten më pas në rrjetin e errët për pak më pak se vlera e tyre nominale. Të ardhurat dhe fitimet që rezultojnë nga këto shitje do të përdoren më pas për të mbështetur ISIS-in, thanë autoritetet.

“Ventura dyshohet se deklaroi se ai donte që të ardhurat t’i shkonin ISIS-it “për luftë kundër kufarëve”, (jobesimtarët),” tha Zyra e Prokurorit të SHBA-së në Masaçusets në deklaratën e tyre duke njoftuar akuzat kundër Venturës. “Në total, supozohet se midis janarit dhe majit 2023, Ventura dhuroi 705 dollarë për të mbështetur ISIS-in.