Një turist u përpoq të shmangte një specie helmuese në një park kombëtar dhe u aksidentua me makinë. Por nuk ishte një ari apo bizon ajo që e bëri shoferin të tërbohej, por një tarantulë. Sipas një njoftimi për shtyp të lëshuar nga Parku Kombëtar i Luginës së Vdekjes në Kaliforni, dy turistë nga Zvicra ishin në një autobus më 28 tetor kur shoferi pa merimangën dhe shtypi frenat.

Kjo bëri që një burrë me motoçikletë, i cili po lëvizte pas furgonit, të përplasej me pjesën e pasme të mjetit të tyre. Motoçiklisti u dërgua në një spital aty pranë. Merimanga, sipas deklaratës së parkut, “u largua e padëmtuar”.

Tarantulat janë vetëm një nga shumë speciet e egra që gjenden në Luginën e Vdekjes, parku kombëtar më i nxehtë dhe më i thatë i vendit.

Siç shpjegon njoftimi për shtyp i parkut, merimangat kalojnë pjesën më të madhe të kohës duke jetuar nën tokë, duke dalë vetëm për të gjetur bashkëshortë. Vjeshta është stina më e zakonshme që ata të dalin mbi tokë. Megjithatë, parku u bën thirrje vizitorëve të Luginës së Vdekjes që të mos kenë panik nëse shohin një krijesë me tetë këmbë.

“Tarantulat janë të ngadalta dhe jo agresive. Thuhet se pickimi i një tarantule është i ngjashëm me pickimin e bletës dhe nuk është vdekjeprurës për njerëzit.

Ka pasur takime të tjera njerëzore-kafshë në parqet kombëtare të Amerikës gjatë viteve të fundit, por shumica e tyre ishin rezultat i njerëzve që përpiqeshin t’u afroheshin kafshëve në vend që të largoheshin prej tyre, shkruan CNN.

Në fillim të këtij viti, stafi në Parkun Kombëtar Yellowstone u detyrua të eutanizonte një viç bizon pasi një vizitor u përpoq të kapte kafshën. Burri u deklarua fajtor për një akuzë të “ushqyerjes, prekjes, ngacmimit, frikësimit ose shqetësimit të qëllimshëm të jetës së egër” dhe u gjobit me 500 dollarë.

Këtë javë, një pjesë e parkut kombëtar Blue Ridge Parkway në Karolinën e Veriut u mbyll pas incidenteve të shumta të “vizitorëve që ushqeheshin dhe përpiqeshin të mbanin një ari të ri”.