Kryeministri Rama ka ndarë në rrjetet sociale foto nga vizita e tij në Ankara, nga takimi me Presidentin Erdogan dhe nga mbledhja e parë e Bashkëpunimit në Nivel të Lartë mes dy vendeve.

“Mirëmëngjesi dhe me fotoalbumin e mikpritjes vëllazërore në Ankara, ju uroj një ditë të mbarë”, shkruan Rama.

Presidenti turk Recep Tayyip Erdogan dhe kryeministri Edi Rama bashkë-drejtuan mbledhjen e parë të Bashkëpunimit të nivelit të lartë midis dy vendeve, me pjesëmarrjen edhe të disa prej ministrave të kabineteve qeveritare respektive, 8 prej tyre pjesë e qeverisë shqiptare.

Për mediat treguan se çfarë u arrit në Mbledhjen e Bashkëpunimit të Nivelit të lartë mes dy qeverive.

Kryeministri falënderoj presidentin e Turqisë për njohjen e pavarësisë së Kosovës, ndërtimin e 500 apartamenteve nga tërmeti dhe me vaksinat kundra koronavirus.

Ministrat e dy qeverive nënshkruan tre memorandume bashkëpunimi dhe dy marrëveshje. Memorandume për Urbanizimit dhe Ndryshimeve Klimatike, për menaxhimin e qëndrueshëm të pyjeve dhe zonave të mbrojtura dhe për Fushat e Medias dhe Komunikimit në komunikimin dhe informimin publik.

Sikurse marrëveshje mbi statusin e zyrës së koordinimit të programit TIKA në Tirana. Përfshi një marrëveshje kuadër me karakter ushtarak.

Gjatë kësaj vizite kryeministri Rama qëndroi në  Anitkabi për të parë Mauzoleumin e Mustafa Kemal Atatürkut, lideri i Luftës Turke për Pavarësi dhe themeluesi e Presidenti i parë i Republikës së Turqisë.