Për të dytën ditë radhazi, deti në Napoli kishte ngjyrë jeshile.

Fenomeni ishte shumë i pranishëm nga porti në skelën e San Vincenzo dhe deri në Mergellina.

Fajin, sipas asaj që kanë pohuar tashmë javët e fundit biologët dhe studiuesit detarë, për këtë ngjyrë e ka i ashtuquajturi bum fitoplankton, një lulëzim jo modest i algave njëqelizore.

Deti napolitan, megjithatë, këto ditë nuk është vetëm i gjelbër.

Rrymat e dobëta nga jugu kanë sjellë një sasi të madhe mbetjesh të llojeve të ndryshme pranë bregdetit. Plastika në veçanti. Dekurajimi shtohet nga vëzhgimi se ajo që shohim është një pjesë infinite e vogël e asaj që përfundon në det nga toka për shkak të menaxhimit të dobët të mbetjeve . Shumica përfundojnë në shtratin e detit, transportohen në zona të tjera detare nga rryma ose shpërndahen në miliona mikro grimca . Ata hyjnë në zinxhirin ushqimor, ky i fundit, madje përfundojnë në pjatat tona, ndonjëherë, kur hamë peshk.