RUSI-Rusia ka ndërmarrë hapa të rëndësishëm në drejtim të ndalimit të duhanit në hapësira publike.

Ligji që ndalon pirjen e duhanit në hapësira të tilla dhe kufizon shitjen e tij ka kaluar leximin e parë në parlament.

Kryeministri Dmitry Medvedev ka thënë se 44 milionë rusë, gati një në tre persona, pinë duhan, ndërsa 400,000 duhanpirës vdesin çdo vit nga shkaqet që lidhen me duhanin.