Ky është momenti kur statuja e famshme e Krishtit në Rio de Janeiro u shfaq duke “mbajtur” një rrufe në dorë.

Statuja ndodhet në kulmin e 2300 metrave në malin Corcovado në Parkun Kombëtar Tijuca me pamje nga qyteti i Rio de Janeiro-s.

I vizituar nga dy milionë njerëz çdo vit, ai është bërë një simbol i krishterimit në mbarë globin dhe është votuar si një nga shtatë mrekullitë e reja të botës.

Qiejt e shkëlqyeshëm të purpurt të thellë dje u ndriçuan nga vetëtimat, të cilat dukeshin pothuajse si një shenjë nga lart.

Për në të qindtën e sekondës, fjalët e Jezusit nga ungjilli i Gjonit në Bibël ‘Unë jam drita e botës’ – u jetëzuan ndërsa statuja dukej se po gjeneronte fenerin e saj të dritës në formën e një rrufeje në qiell.

Madhësia dhe forma e jashtëzakonshme e strukturës e bëjnë atë një objektiv të zakonshëm për rrufetë. Në vitin 2008, statuja u godit nga rrufeja dhe duhej të riparohej pasi humbi gishtin e madh të djathtë. Në vitin 2014, një bulon tjetër i ka shkaktuar dëmtime në kokë.

Dhe më 10 shkurt, një rrufe e madhe goditi statujën edhe një herë, duke ndriçuar figurën fetare në një blic që mahniti miliona persona në mbarë botën.