Ka disa njerëz që jetojnë me kujtimet e tyre. Ata qëndrojnë të mbërthyer në të kaluarën dhe kohët e tyre të mira ose nuk reshtin së penduari dhe rijetuari gabimet që kanë bërë. Ata janë përkrahës të thënies se duan që çdo vit të jetë më i mirë dhe ndoshta i përkasin shenjave të mëposhtme të zodiakut .

Gaforrja

E para në listën e të dashuruarve të kaluar. Kohët e këndshme që kanë kaluar, udhëtimet, shëtitjet, mbledhjet me të dashurit e tyre, por edhe gjërat që mund të kishin bërë, u vërshojnë në mendje, duke i penguar ata të shijojnë të tashmen. Pavarësisht se sa bukur jetojnë në “tani”, diçka do t’i tërheqë gjithmonë prapa. Ata nuk harrojnë pothuajse asgjë dhe krahasohen vazhdimisht atëherë me tani.

Peshorja

Nëse i përkisni kësaj shenje, atëherë nuk do të dëshironi të qëndroni vetëm me mendimet tuaja, pasi do të bini lehtësisht në grackën e keqardhjeve dhe fajit. Sigurisht që nuk ju ndihmon as fakti që – për të mos u përballur me problemet tuaja – i varrosni, në vend që t’i diskutoni dhe t’i zgjidhni.

Virgjëresha

Obsesioni juaj me detajet mund të shihet si pozitiv në disa situata, por jo aq shumë në këtë. Detaji juaj shkon përtej kufijve kur bëhet fjalë për të kaluarën, pasi ju “ngecni” në diçka dhe nuk ndaloni së foluri për të. Ju krijoni skenarë në mendjen tuaj për atë që mund të kishit thënë ose bërë, duke humbur kështu energjinë tuaj.

Akrepi

Ndryshe nga Gaforret, Akrepat janë të mbërthyer vetëm në gjërat e këqija të së kaluarës. Gjithçka e keqe që u ka ndodhur rrotullohet rreth mendjes së tyre dhe kërkojnë një mënyrë për t’u hakmarrë ndaj atyre që e kanë shkaktuar. Ata e kanë të vështirë të heqin dorë nga diçka, veçanërisht nëse ajo i lëndon.

Ujori

Ujorët nuk duan të jetojnë në të kaluarën, por mendimet e tyre nuk i lënë të qetësohen. Ata gjithmonë mendojnë se gjërat ishin më të mira dhe sado progresive të duan ta luajnë, do të kenë parasysh që momentet që kanë kaluar nuk do të kthehen më dhe, ndoshta, nuk do të përjetojnë më diçka kaq të bukur.