Pas zjarrvënies në inceneratorin e Elbasanit, është tentuar t’i vihet zjarri edhe landfillit të Fierit.

Në lidhje me këtë rast ministri i Brendshëm Taulant Balla është shprehur se ka urdhëruar Policinë e Shtetit të rrisë sigurinë pranë landfilleve në të gjithë vendin.

Ai është shprehur se i ka kërkuar policisë bashkiake të krijojë shërbim 24 orë kontrolli dhe zjarrfikëse që të jenë pranë për çdo lloj rasti.

Policia ka dyshime që qoftë zjarri në Elbasan, qoftë tentativa në Fier janë të qëllimshme.