Zyrtarë të departamentit të mbrojtjes në SHBA kanë njoftuar nisjen e një task force për të hetuar objektet e paidentifikuara fluturuese (UFO) në hapësirën ajrore.

Grupi do të vlerësojë objektet me interes dhe do të “zbusë çdo kërcënim të lidhur”, tha Pentagoni.

Një raport ushtarak në qershor nuk arriti të shpjegonte dhjetëra pamje të raportuara të UFO-ve dhe paralajmëroi për rreziqe të mundshme të sigurisë kombëtare.

Grupi i ri do të mbikëqyret nga udhëheqës të lartë ushtarakë dhe të inteligjencës.

Ligjvënësit kishin kërkuar raportin pasi ushtria amerikane raportoi raste të shumta të objekteve të paidentifikuara që shiheshin duke lëvizur në mënyrë të çrregullt në qiell. Nga 144 raporte të bëra për fenomenet që nga viti 2004, ata nuk mund të shpjegonin të gjitha, përveç njërit.